Acesta este unul dintre principiile mele. Faptul ca adevarul este intotdeauna undeva, la mijloc. Am observat asta de foarte multe ori in cei 40 de ani (aproape :)) pe acest pamant. Atat ca observator “extern”, cat si in situatiile in care am fost direct implicata. Desi in acestea din urma este ceva mai greu sa iti dai seama de faptul ca adevarul este la mijloc. Ca asa avem impresia de multe ori, ca numai noi avem dreptate. Si ca toti ceilalti au luat-o razna.

Multumesc pentru lectiile oferite…..

Si acum mai am uneori aceasta tendinta de a crede ca domle’, asa e cum spun eu. Si apoi stau, analizez, si vad ca pe undeva si celalalt / ceilalti au avut dreptatea lor. Chiar ma gandeam la un articol postat nu demult (cel cu elevii dati afara din scoli). Da, inca sustin cele scrise acolo. Insa imi dau seama ca si cei care m-au contrazis si mi-au adus critici negative, au avut dreptatea lor.

Dam vina mereu pe sistem (inclusiv eu). Dar de multe ori uitam ca “sistemul” suntem noi: eu, tu, noi toti. Trebuie ca fiecare in parte sa facem ceva ca sa schimbam lucrurile. Nu mai putem sa spunem “da ala de ce face asa? Adica ce, eu sunt mai prejos, sau mai prost?”. Asa cum spuneam, adevarul este intotdeauna la mijloc. Sau cel putin asta este parerea mea.

Eu le multumesc tuturor, atat celor care m-au criticat de-a lungul timpului, cat si celor care m-au sustinut. Le multumesc familiei mele, colegilor, prietenilor, sau doar simplilor cunoscuti. Cred ca de la fiecare avem ceva de invatat. Uneori invatam lucruri demne de urmat, lucruri de “asa da”, alteori vedem exemple de “asa nu”. Toate lectiile vietii au fost capitole dintr-o carte de dezvoltare personala.

….pentru ca toate au contribuit la personalitatea mea

Fiecare lacrima sau zambet, fiecare situatie mai buna sau mai putin buna. Toate m-au “construit” piesa cu piesa si m-au facut ceea ce sunt acum. Asadar, inainte sa aruncam cu piatra, sau sa ne suparam ca cineva nu este de acord cu noi, sa ne aducem aminte ca adevarul este undeva la mijloc. Poate ca si tu, si celalalt aveti dreptate intr-un fel sau altul.

Mai este putin si vine primavara (:), da stiu ca stiti, nici o noutate pana aici). Insa sa incercam ca aceasta primavara sa insemne o reinnoire nu doar in natura, ci si in sufletele noastre. Sa incercam sa fim noi schimbarea de care avem nevoie.

Bafta multa (inclusiv mie) :)!

Susține blogul, dă articolul mai departe:

Distribuie: