In ultimile saptamani am asistat la o adevarata “avalansa” de sfaturi, de idei, de zvonuri, toate gravitand in jurul aceluiasi subiect. Asa ca materialul de astazi nu va fi unul “stufos”, ci unul scurt si la obiect. Si nu se refera neaparat la virusul care ne bantuie efectiv vietile de ceva timp incoace. Sunt de fapt trei reguli simple prin care sa ne pastram mai bine sanatatea: atat pe a noastra cat si pe a celor din jur.

Cum sa iti pastrezi sanatatea – trei reguli “de aur”

Intr-o lume parca tot mai bolnava, mai plapanda, cum sa te “pui la adapost”, cum sa iti mentii  starea de sanatate, de echilibru fizic si psihic? Desigur ca aici ar fi de spus foarte multe. O multitudine de idei si sfaturi ar putea umple pagini intregi pe aceasta tema. Insa din toate acestea, am sintetizat aici cele trei idei care in contextul actual (si nu numai) mi se par a fi cele mai importante, si anume:

  • Remedii pentru intarirea imunitatii

Asa ca atunci cand mergi sa faci aprovizionarea, pe lista cu cele necesare include si remedii pentru intarirea imunitatii. Iar aici inca un sfat. Siropul de catina este unul dintre remediile naturiste cu o mare putere vindecatoare. Catina, despre care am mai vorbit si cu alte ocazii in randurile acestui blog, reprezinta un adevarat izvor de sanatate. Nu doar ca te ajuta sa iti intaresti imunitatea, dar te ajuta sa treci mai repede peste o serie intreaga de afectiuni. Poti citi in acest sens si “Ulei de catina: beneficii, proprietati, contraindicatii” sau “Plante cu efecte benefice asupra sanatatii”. Desigur, sa nu uitam si de alte remedii simple dar eficiente precum usturoiul sau mierea de albine.

  • Preventia – “mama” sanatatii

Chiar daca faci parte din categoria celor care spun “este doar o raceala” sau “nu e chiar atat de grav” ori “mie nu mi se poate intampla”, nu uita un principiu foarte important: mai bine previi decat sa tratezi. Orice epidemie poate fi invinsa mult mai usor daca sunt respectate aceste trei reguli de aur: responsabilitate, disciplina, respect. Respect fata de tine, de cei dragi si de toti cei care te inconjoara. Iar daca vom avea respect, vom fi responsabili si vom respecta regulile, indiferent ca vrem sau nu, ca ne sunt sau nu pe plac. Si daca vom face asta, cu siguranta totul se va termina relativ repede.

  • Uniti suntem mai puternici

Mai puternici chiar si in fata unui dusman atat de mic incat nu il putem vedea. Dar pe care din pacate il putem simti. Umanitatea a mai cunoscut de-a lungul istoriei epidemii, a cunoscut tragedii, insa mereu a supravietuit. A supravietuit datorita umanitatii din sufletul nostru. Pentru ca in fata unui pericol iminent, oamenii renunta putin la egoism, la mandrie si devin mai buni Asa sa facem si acum. Sa ne gandim la cei din jur si sa ajutam cat de mult putem. Desigur, minunat ar fi sa si invatam din asta o lectie. Chiar si atunci cand totul se va termina, sa nu uitam  sa fim mai buni, mai atenti la cei din jurul nostru mereu, nu doar in preajma unei amenintari.

Cuvant de incheiere

Sanatatea o apreciem din pacate la adevarata valoare abia atunci cand ne imbolnavim. Sau cand amenintarea unei boli este foarte aproape de noi. Asa ca este bine sa respectam regulile sau sfaturile de mai sus si sa invatam sa apreciem mai mult ceea ce avem. Sa nu uitam sa ne bucuram pentru lucrurile simple din viata noastra. Multa sanatate va doresc tuturor!

Susține blogul, dă articolul mai departe:

Distribuie: