Draga sotie/mama/prietena/femeie, tu cea care citesti acum aceste randuri, sa nu uiti niciodata urmatoarele vorbe: esti mai puternica decat crezi. Mai puternica decat te cred cei din jur. Da, poate ca nu ai forta fizica sa ridici un sac de nisip, sa torni ciment, sa muti un dulap din loc sau mai stiu eu ce altceva. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu sunt femei care pot face astfel de treburi de barbat. Exista si femei care lucreaza in constructii, care conduc tiruri si alte de-astea. Tot la fel cum exista barbati care sunt foarte buni educatori sau invatatori, care danseaza sau picteaza. Insa acum vorbesc la modul general.

Asadar tu, draga cititoare (si de ce nu, drag cititor), nu uita: femeia este puternica in felul ei. Ea dispune de un izvor nesecat de forta care poate muta, metaforic vorbind, si muntii din loc.

Femeia inseamna emotie, sensibilitate si….putere. O femeie…

….aduce pe lume copii

Si asta cu niste dureri mai presus de cuvinte.

….alapteaza copilul

De multe ori strangand din dinti din cauza durerilor.

….poate dormi foarte putin si totusi sa para odihnita
….se trezeste de zeci de ori ca sa asculte respiratia pruncilor ei
….desi sensibila, ea poate sustine moral pe cei din jur
….are o foarte mare putere de a empatiza
….poate fi sotie, mama, prietena, in acelasi timp
….este un izvor nesecat de emotie si sensibilitate

Ea poate fi puternica, vulcanica si realista dar si sentimentala, blanda si visatoare; poate fi matura dar si copilaroasa.

O femeie reprezinta echilibrul si sensibilitatea din acest duet barbat-femeie.

Desigur, barbatul isi are rolul lui de asmenea foarte important. El este cel care s-ar lua la tranta cu oricine i-ar ameninta familia, el este cel care protejeaza, care face albinuta/avionul/fluturasul cu cei mici (tati is the best!), el reprezinta, ca sa spunem asa, partea mai realista a duetului mai sus amintit. Asadar, aceste randuri nu vor sa scoata in evidenta suprematia femeii in fata barbatului sau invers. Nu. Cred, asa cum am mai spus si cu alte ocazii, ca femeia si barbatul nu sunt si nu vor fi egali. Asta nu inseamna insa ca unul este superior celuilalt. Pur si simplu femeia si barbatul sunt doua jumatati care se completeaza reciproc.

Aceste randuri le-am scris din dorinta ca tu, draga prietena, sa intelegi ca esti puternica in felul tau, doar ca tu dispui de un alt fel de putere. Si de asemene, din dorinta ca tu, drag sot/tata/prieten/fiu, sa incerci sa intelegi, sa respecti si sa protejezi femeile din viata ta.

Acum este randul tau, daca vrei, sa ne impartasesti parerea ta la cele spuse mai sus, aici, pe ProSanatateSiNatura.ro, la rubrica “Comentarii”.

 

Susține blogul, dă articolul mai departe:

Distribuie: