
Cu o culoare galben-deschis si un usor miros de migdale, acest remediu natural, ulei din samburi de caise, reprezinta cu adevarat o minune pentru sanatate si pentru intretinerea frumusetii naturale. Este plin de vitamine si de minerale, se absoarbe usor in piele, imbunatateste calitatea somnului si confera beneficii despre care vei putea afla mai multe amanunte interesante, citind materialul de fata.
Ce contine uleiul din samburi de caise?
Acesta este plin de vitamine si minerale benefice pentru sanatate in general si de asemenea pentru intretinerea frumusetii naturale. Mai exact, uleiul din samburi de caise este bogat in:
- vitaminele A, C, E, B1, B2, B6, B17
- minerale precum fier si magneziu
- acizi grasi omega 6 si omega 9
- fitosteroli
Ulei din samburi de caise, proprietati
Acest ulei cu miros specific si placut, atat de benefic pentru sanatate si frumusete, are rol:
- antiinflamator
- calmant
- antioxidant
- hidratant
- emolient
- nutritiv
Ulei din samburi de caise, beneficii
-
Calmant natural
Uleiul din samburi de caise reprezinta un calmant natural cu efect rapid. Asa ca un masaj cu acest ulei seara, inainte de culcare, te va destinde si relaxa si te va ajuta sa ai un somn profund si odihnitor.
-
Mentine sanatatea cailor respiratorii
Uleiul din samburi de caise reprezinta un remediu eficient pentru combaterea diverselor probleme respiratorii, precum tuse, bronsita, astm.
-
Un bun aliat pentru o inima sanatoasa
Acest remediu natural este cunoscut ca fiind de ajutor in tratarea cu succes a hipertensiunii si a bolilor de inima in general.
-
Imbunatateste memoria
Datorita compozitiei sale bogate in acizi grasi, vitamine si minerale, acest remediu minunat este de mare ajutor pentru imbunatatirea memoriei si a puterii de concentrare. Iar daca iti doresti sa citesti mai pe larg despre acest subiect, iata doua articole interesante in acest sens: “Lista celor 16 alimente benefice pentru creier si memorie” si “Cum sa cresti eficient concentrarea si atentia”.
-
Imbunatateste circulatia periferica
O baie calda cu sare seara, inainte de culcare (vezi si “Un leac pe zi: baile cu apa sarata”) si un masaj apoi cu ulei din samburi de caise, reprezinta o metoda excelenta prin care sa imbunatatesti circulatia periferica. Poti repeta acest procedeu de 2-3 ori pe saptamana si de asemenea, poti aplica uleiul si pe maini si apoi sa masezi pana cand acesta intra in piele.
-
Scade riscul de aparitie a tumorilor canceroase
Unele studii efectuate in acst sens (precum cele realizate de biochimistul Ernest Krebs), au aratat faptul ca vitamina B17, cunoscuta si sub numele de amigdalina (si care confera acestui ulei gustul puternic si usor amarui), poate fi un bun aliat contra cancerului. Acest remediu poate fi utilizat atat cu scop profilactic, cat si terapeutic.
Ulei din samburi de caise in cosmetica
Beneficiile acestui ulei in cosmetica nu sunt deloc de neglijat. Bogat in vitaminele A si E, si cu o consistenta “usoara”, acesta patrunde repede in piele, fara sa lase urme grase. Iata cateva dintre beneficiile acestuia in mentinerea frumusetii naturale:
- este potrivit pentru toate tipurile de ten si, asa cum am spus, se absoarbe repede in piele, fara sa lase urme grase si tenul lucios
- este foarte hranitor in special pentru tenul uscat si sensibil
- previne imbatranirea pielii si reduce ridurile fine
- hidrateaza in profunzime, combatand astfel deshidratarea si uscarea pielii
- este de ajutor in combaterea diverselor afectiuni precum: acnee, eczeme, ten iritat, cu pete rosii, etc
- revitalizeaza tenul obosit, conferindu-i luminozitate si un aspect catifelat
- reda elasticitatea si fermitatea pielii
- este minunat pentru ingrijirea parului deteriorat (vezi “Masti pentru par deteriorat, cu ingrediente naturale: beneficii si retete”)
Cum utilizam uleiul din samburi de caise?
Acesta poate fi folosit ca atare, nediluat (este ideal pentru masajul de relaxare), sau ca ingredient in diverse masti pentru ten sau par. Il poti adauga si in crema ta obisnuita pentru fata sau corp. Acest ulei poate fi consumat si intern, caz in care acest lucru trebuie sa fie specificat pe eticheta produsului (sa fie mentionat ca produsul poate fi utilizat si intern).
In aces caz, doza recomandata este de aproximativ o lingurita pe zi, in cure de cate 10-15 zile, cu pauze de 2-3 saptamani. Poate fi consumat dimineata, pe stomacul gol, sau adaugat la diverse salate.
Si pentru ca timpul este un bun pretios, iti las mai jos un link util de unde poti achizitiona ulei din samburi de caise:
Acest ulei natural este obtinut prin presare la rece, este scazut in grasimi saturate si bogat in acid oleic (omega-9) si acid linoleic (Omega-6).
Atentionari
Uleiul din samburi de caise, consumat in cantitati prea mari si / sau pe o perioada indelungata de timp, poate deveni toxic. Dintre simptomele negative ce pot sa apara in acest caz, se numara dureri de cap, senzatie de greata si insomnii. Este valabila atentionarea si pentru consumul prea mare de samburi de caise.
Sper si imi doresc ca materialul de fata a raspuns intrebarilor tale referitoare la acest subiect. Daca mai ai insa si alte nelamuriri sau intrebari la care nu am reusit sa raspund, imi poti scrie aici, pe ProSanatateSiNatura.ro, la rubrica “Comentarii”. Nu uita, parerea ta este importanta pentru mine.
Lasa un comentariu