Din pacate nu realizam ca nu traim vesnic. Ca cei pe care ii iubim la un moment dat vor pleca din viata noastra. Pentru totdeauna. Asadar, incearca acum un exercitiu simplu de imaginatie, util pentru fiecare dintre noi. Incearca sa raspunzi la o intrebare care te va ajuta sa ierti si sa iubesti mai mult: ce ai face si ce ai spune persoanei dragi daca ai sti ca o vezi pentru ultima data? Indiferent ca vorbim depre sot / sotie, mama, tata, copil, bunici, sau prieteni. Mereu amanam. Este tarziu, lasa ca sun maine. Am treaba, merg sa o / il vad saptamana care vine. Si tot asa. Sau mai grav. O cearta intervine si apoi zile, luni sau chiar ani nu ne mai vorbim. Iar cand inevitabilul se produce este prea tarziu. Si sa va spun ceva…

…..cand o persoana draga pleaca, doar amintirile frumoase raman

Si atunci regretam. Regretam timpul pierdut, vorbele frumoase pe care nu le-am spus, imbratisarile si zambetele pe care nu le-am oferit. Iar “de ce”-ul care ne rasuna intr-una in minte si suflet ne macina incet. De ce nu m-am dus mai des sa o vad? De ce nu i-am spus mai des “te iubesc”, de ce nu i-am oferit atentia cuvenita, de ce?….Important este sa incercam sa realizam toate acestea. Si sa nu mai amanam. Persoanele de langa noi sunt mai importante decat serialul TV preferat, mai importante decat orgoliul nostru si decat orice altceva.

Nu pierde timpul cu suparari…..

….timpul este prea scurt. Copilul tau te-a suparat? Ti-a raspuns urat, si-a dat ochii peste cap si a oftat in loc sa te asculte? Iarta-l, imbratiseaza-l, invata-l cu blandete. Timpul este scurt, maine va fi mare si iti va fi dor de aceasta perioada.

Parintii tai mereu iti dau sfaturi si te cred inca un copil? Te cicalesc, iti spun ca mai bine faceai asa si nu cum ai facut tu? Iarta-i. Ei te iubesc. O sa-ti fie dor de cicaleala lor.

Fratele tau te-a acuzat pe nedrept, ti-a vorbit urat si acum astepti sa isi ceara iertare? Nu mai astepta. Fa tu primul pas. Orgoliul macina sufletele…..si te face sa pierzi timp pretios.

Maine” s-ar putea sa fie prea tarziu. Profita cat inca il mai ai pe “azi”, pe “acum”. Si “ieri” este important, acolo ne-am format radacinile, amintirile pe baza carora suntem cei de azi. “Maine” este si el important: acolo ne proiectam visele, sperantele, pt “maine” traim. Insa “aici si acum” sunt probabil cele mai importante: actiunile noastre palpabile se petrec doar in clipa de fata. Conteaza ce faci acum.

Luam cu noi doar iubirea….

…..si amintirile. Si faptele noastre. Asta ar trebui sa realizam in primul rand. Casa, masina, telefonul, job-ul, cariera, toate vor ramane aici. Sa incepem sa ne bucuram de fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi. Sa le trecem cu vederea defectele. Sa le descoperim calitatile. Sa ne bucuram unii de altii, sa iubim, sa zambim, sa radem din tot sufletul. Sa ne bucuram de lucrurile marunte dar importante. Sa apreciem ceea ce avem. Cat timp avem.

Viata e frumoasa daca ii dai voie sa fie” spunea Charles Bukowski. Fii asadar fericit pentru acest moment si fa din fiecare zi una cat mai frumoasa.

Susține blogul, dă articolul mai departe:

Distribuie: